Bemutatás

Csángótúra

A Csángótúra megálmodói már évek óta együtt dolgoznak az Alapítvány a Csángóföldi Magyarfalu Településért közhasznú szervezettel, mely a határon túli árvák és nehéz sorsú gyermekek életének szebbé tételét tűzte ki célul. A Túra szervezésével Csángóföld egy olyan szegletét szeretnék megismertetni a résztvevőkkel, melyet egyébként nem vagy csak filmekben, felvételeken láthat az érdeklődő. A Túra a hosszú évek alatt végzett és megalapozott karitatív tevékenység eredménye, a szervezők alapkoncepciója, hogy közvetlenül juttassanak el adományokat a rászorulóknak. Az út folyamán több árvaházat is meglátogatunk, Erdélyen és Székelyföldön keresztül haladva, elérve a legkeletibb csángó települést, Magyarfalut (Arini). Az otthonok dolgozóival, illetve a gyerekek tanáraival előzetesen egyeztetünk arról, hogy igazán mire is van szükségük. Az árvaházak vezetői rendkívüli módon hálásak a legkisebb segítségért is.

A Csángótúra nem veszélyes, ismeretlen, úttalan utakon vezet át, nem igényel semmilyen speciális felkészülést vagy kiegészítőt, mégis felér egy igazi kalanddal!

A Csángótúra tehát közösségi élmény lehet, javasoljuk családoknak, vagy céges csapatépítő programnak egyaránt. Csatlakozzon, hogy Ne csak télen legyen Karácsony!