Csángótúra 2011

A túra időtartama: 4 nap
A túra távja: 1104 km + hazautazás

2011.05.05 Szentendre – Berettyóújfalu - Kolozsvár 472 Km
2011.05.06 Kolozsvár – Vita - Gyergyószentmiklós 256 Km
2011.05.07 Gyergyószentmiklós – Magyarfalu -  Csíkszereda 376 Km
Összesen: 1104 Km
2011.05.08 Hazautazás

Első nap: 
Első megálló Berettyóújfalu lesz, ahol meglátogatjuk az Igazgyöngy Alapítványt. Itt gyerekek előadását tekinthetjük meg, és átadjuk a nekik szánt adományokat. Az első éjszakát Kolozsváron töltjük.

Második nap:
Következő napunk első megállója a mezőség tetején található Vita, ahol Gergely István atya szülőházában nevelkednek a gyerekek. Itt velük közösen fogyasztjuk el ebédünket, majd ezután megtekintjük az előadást, amivel a gyerekek készülnek a tiszteletünkre, illetve az adományokat is átadjuk az intézménynek. A napot Gyergyószentmiklóson zárjuk a helyi árvaházban, ahol vacsorát kapunk a vendéglátóinktól. Itt lesz a második szálláshelyünk.

Harmadik nap:
A harmadik napon Magyarfalu (Arini) települést látogatjuk meg. Utunk a Békás szoroson keresztül a Gyilkos-tó érintésével, Bákon át vezet el a legkeletibb csángó településre. Magyarfaluból utunkat Csíkszereda felé vesszük. Csíkszeredába a csodálatos Gyimes völgyén keresztül jutunk el. Természetesen az adományozás ezen a napon sem maradhat el. Mindkét megállónkon lehetőség lesz kiosztani az adományainkat.
Csíkszeredából fakultatívan választható, hogy az éjszakát Csíkszeredában töltik, vagy Gyergyószentmiklósra térnek vissza az ottani szálláshelyre.

Negyedik nap:
Hazautazás. Mindenki egyénileg indulhat útnak. Amennyiben igény van rá, kisebb csoportokat is leszervezhetünk a visszaútra.